Sufinanciranje eurosredstvima 

Modernizacija poslovanja i proširenje kapaciteta

Naziv projekta korisnika SLA Ante Perić: Modernizacija poslovanja i proširenje kapaciteta

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

 

Kratak opis projekta:

Radionica Sla Ante Perić otvorena je u svibnju 1969. Među najstarijima je u Hrvatskoj i prva ovakvog tipa u Slavoniji, što svjedoči o predanoj majstorskoj tradiciji obitelji Perić. Kad se prvi vlasnik Ante, po kojemu je obrt i dobio ime, povukao u zasluženu mirovinu, posao preuzima sin Zoran. SLA Ante Perić prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti (NKD) registriran je za cijeli niz stručnih poslova, između ostalih djelatnosti za (20.3) proizvodnju boja, lakova i sličnih premaza, grafičkih boja i kitova i (43.3) završne građevinske radove. Zahvaljujući bogatom iskustvu te stalnom usavršavanju i napredovanju u struci, obrt je danas ispred konkurencije, posebno u konzervatorstvu, koje se posljednjih godina nametnulo kao jedna od primarnih djelatnosti.

Ministarstvo poduzetništva i obrta je u 2000. godini utemeljitelju obrta majstoru Anti Periću dodijelilo nagradu "Šegrt Hlapić" za najboljega mentora - stručnoga učitelja. Nakon što je uspio zadovoljiti visoke kriterije, godine 2001. obrt dobiva i vrijednu licenciju Ministarstva kulture za obavljanje poslova zaštite i očuvanja kulturnih dobara. Od Ministarstva poduzetništva i obrta SLA Ante Perić 2002. prima novo priznanje za njegovanje tradicionalnih obrtničkih vrijednosti dugogodišnjim radom, kvalitetom izvedenih radova i obrazovanjem mladih majstora. Od 2011. radionica se može pohvaliti plaketom Hrvatske obrtničke komore "Zlatne ruke" s pisanim priznanjem, što je nagrada najvišega ranga u obrtništvu.

Svrha projekta: 


Modernizacija poslovanja i proširenje postojećih kapaciteta, što podrazumijeva ulaganje u novu tehnološki napredniju opremu za obavljanje konzervatorskih radova i drugih završnih radova u graditeljstvu.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta:


Modernizacija poslovanja i proširenje kapaciteta bit će novi razvojni korak za SLA Antu Perića, koji se u poslovanju želi izdići iz lokalnih okvira i djelatnost proširiti po Hrvatskoj, ali i izvan granica zemlje.
1. Cilj je projekta očuvanje postojećih i stvaranje novih radnih mjesta.
2. Investicija u nove tehnologije doprijet će rastu obrta povećanjem prihoda.
3. Moderniziranje poslovanja donosi proširenje kapaciteta i stvaranje uvjeta za međunarodnu konkurentnost.

Ukupna vrijednost projekta: 254.900,08 HRK

Iznos koji sufinancira EU: 214.200,00 HRK

Razdoblje provedbe projekta: od rujna 2017. do ožujka 2018. 

Osoba za kontakt: Zoran Perić (sla-ap@net.hr)
 

SLap © 2020.
Sva prava pridržana.