O nama

Povjerenje, kvaliteta i garancija

Rasadnik kvalitetnih kadrova skoro od otvaranja

Obiteljski godinama njegovan i razvijan posao

Autolimarija kao prekretnica u povijesti radionice

U 45 godina u početku vrlo skromne radionice Ante Perić utkao je punu predanost poslu, upornost, svakodnevni rad, iskustvo, stjecanje licenci i mnogobrojne znalačke vještine. 

Zahvaljujući tome njegova radionica danas, iako je majstor Ante od lani u zasluženoj mirovini, uživa ugled jedne od najboljih ovoga tipa u gradu i regiji.


Povjerenje, kvaliteta, garancija. Ove vrijednosti uokvirene u popularnoj krilatici još su za njezina otvaranja 1969. postale zaštitni znak radionice. Danas im slobodno možemo pridodati i tradiciju.


OD SKROMNE RADIONICE DO PERJANICE


Teško je međutim isprva bilo upravljati tehnološkim procesom, pronaći zajednički jezik s kemijom, ravnati, kitovati, šlajfati i "pomiriti" boje, dok ogromne oblake prašine, prve primitivne usisivače i većinom manualni rad nije zamijenila tehnologija modernoga doba, revolucionarni strojevi i alati, kompjutorsko miješanje boja i lakova te vrhunac - biokomora! 

 

Prva je radionica bila u Osječkoj ulici na Bajnaku. Na drugoj je lokaciji u Pionirskoj ulici imala i prvu komoru za sušenje, a na današnjoj se adresi trajno "nastanila" 1978.

1978. u novoj radionici u Frankopanskoj 11

KONTINUIRANO STRUČNO USAVRŠAVANJE


​Zanat za soboslikara ličioca Ante Perić završio je 1961. Radi u Puli, Tuzli, Beogradu, Novom Sadu... Nakon položenog majstorskoga ispita 1965. i četverogodišnjeg radnog iskustva u Njemačkoj, gdje stječe nova znanja i vještine, Perić iznova napreduje. Završava Ličilačko-tehnološku školu u Zagrebu. 1999. u Njemačkoj polaže ispite za multiplikatora. Struku prati neprekidno i posjeduje certifikate položene u Nizozemskoj.


Nakon 20 godina formalnog radnog iskustva u radionici, gdje boravi još od malih nogu skoro svaki dan, Antin sin Zoran 2014. po očevu odlasku u mirovinu preuzima obiteljski obrt, dobro razvijen i uhodan posao koji u tehnološkoj eri 21. stoljeća pred Zorana stavlja nove izazove.

Nekada i danas

Show More

Tehnologija je s godinama napredovala, 
a s njom i radionica majstora Ante

Show More
SLap © 2020.
Sva prava pridržana.